Házi gluténmentes isteni finom csokoládé, nem csak cöliákiásoknak!

Gluténmentes életem során szembesültem azzal, hogy olyan dolgokat is tartalmazhatnak a csokoládék, amikre nem is gondolnánk. Sajnos a szupermarketekben kapható csokoládéknak is el kell olvasni az összetételét, mert bizony sok esetben glutént tartalmaz, vagy legalább is nyomokban tartalmazhat. És aki nagyon érzékeny a gluténra, annak még ezt sem szabad fogyasztania.

Ezt a dolgot megunva, hogy folyton olvasgassam a csokis papírok hátulját, kerestem más alternatívát, arra az estre, ha csokoládéra vágynék. Az internet nagy segítség ilyenkor, és rövid keresgélés során, egy külföldi oldalon rá is találtam a nekem való receptre. Egyszerű, gyorsan elkészíthető, nem vészesen drága alapanyagokból készül és garantáltan gluténmentes. Sőt ha vegán étcsokoládéból készíted, akkor még cukrot sem fog tartalmazni.

Minden összetevője bárhol megvásárolható, én a Dm-ben vettem a Bio fekete csokoládét, kókuszzsírt, a gluténmentes perecet, és a szárított málnát is. Más nem is kell hozzá!

Az elkészítése gyerekjáték, körülbelül 10 percet vesz igénybe, a hűtés miatt kell egy kicsit várni a pazar gluténmentes édességünkre, de hamar megdermed és fogyasztható is az édes élményt adó csokoládé.

De akkor jöjjön a legfontosabb, íme, a gluténmentes házi csokoládé receptje:

200 g (vegán) étcsokoládé (vagy amilyet választasz)

1 evőkanál kókuszzsír

gluténmentes perec

fagyasztva szárított málna

Tengeri só (opcionális, csak ha sómentes perecet használsz)

Elkészítése:

A csokoládét elkeverjük a kókuszzsírral, vízfürdő felett felolvasztjuk, és az olvasztott csokoládét egyenletesen elosztjuk sütőpapírral bélelt tepsiben.

A folyékony csokoládét gluténmentes perecekkel, és fagyasztva szárított málnával díszítjük, majd hűtőben hagyjuk kihűlni.

A kihűlt csokoládét törd tetszőleges méretű darabokra és már élvezheted is a mennyeien édes, de a málna által egy kellemesen kesernyés íz világot kapó csokoládét.

Gluténmentes házi csoki málnával pereccel

Akár ajándéknak is kiváló ötlet, egy elegáns díszdobozban.

További nagyszerű feltétek lehetnek például a bármilyen dió, mandula, mogyoróvaj is. Vagy el tudom még képzelni a diót, egyéb magvakat, mazsolát. Esetleg más aszalt gyümölccsel is működhet. Igazából csak ízlés kérdése, a lehetőségek tárháza végtelen.

Én azt gondolom, hogy egyszer érdemes kipróbálni ezt a házi gluténmentes csokoládét, mert tényleg nem kíván nagy energia befektetést, és az eredmény akárhonnan is nézzük, ha szereted a csokoládét, akkor megéri.

De ez csak újabb ötlet Tőlem Nektek, és ha van kedvetek elkészíteni, akkor kellemes időtöltést kívánok hozzá, mert már csak a csokoládé készítésnek is meg van a maga varázsa!