Gluténmentes Édesség

“Egyél jól, legyél jól!”

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy mihamarabb értesülhess az új bejegyzésekről!


Ha tetszik a tartalom és szeretnél támogatni, akkor támogass egy kávé árával, hogy még több és még jobb tartalmakat készíthessek.

Gluténmentes édesség, ami csak egészséges alapanyagokból készül, mindössze 15 perc alatt (energia golyók)

Gluténmentes energia golyók

A legjobb gluténmentes édességek azok, amiket nagyon gyorsan lehet elkészíteni. Amikor az emberre rátör az édesség utáni vágy, akkor azon nyomban akarja, és nem órák múlva, legalábbis én így vagyok ezzel. Ez a golyó, ami külsőleg nagyon hasonlít a kókuszgolyóra, ez pont ilyen. Nem ámítás, összesen 15 perc az elkészítése.

Plusz értékként kell megjegyeznem, hogy egészségesebb gluténmentes édességet aligha találnánk.

Semmi glutén, cukor és laktóz, semmi káros anyag, de mégis finom. Nem túl édes, csak pont annyira, hogy kellemes legyen. Datolya, aszalt sárgabarack, mandula, lenmag, mogyoróvaj, tökmag, natúr kakaópor alkotja, vegán étkezést követők étrendjébe is belefér ez a különleges desszert.

Ezek a gluténmentes golyók mindenkinek valók, kövessen bármilyen diétát, vagy legyen bármilyen ételérzékenysége. És ha ezt fogyasszuk, akkor biztosra mehetünk abban, hogy megvan a napi vitamin bevitelünk is.

Az elkészítése az egyszerűnél is egyszerűbb, és ha van otthon aprítógéped, akkor még könnyebb.

De nem kell aggódni akkor sem, ha nincs, csak egy kicsit munkásabb a dolog. Kézzel kell felaprítani a datolyát, és az aszalt gyümölcsöt, de a mandulát, lenmagot, tökmagot kávédarálóval is le lehet darálni.

Nézzük is a pontos utasításokat a gluténmentes energia golyókhoz:

Kb. 15 gombóc jön ki az alábbi mennyiségből.

  • 150 g datolya (én a Kalifa márkát preferálom, jártam már úgy, hogy más márkától vettem és nagyon száraz volt)
  • 50 g aszalt sárgabarack
  • 30 g mandula
  • 2 evőkanál tökmag
  • 3 evőkanál lenmag
  • 2 evőkanál mogyoró/ mandulavaj
  • 2 evőkanál kakaópor (hozzáadott cukor nélkül)
  • egy csipet só (elhagyható)

Az összes hozzávalót aprítógépbe tesszük, és addig daráljuk, amíg egy elég homogén gluténmentes masszát nem kapunk. Kb. 15 golyót formázunk belőle. De ha nincs aprítógép, akkor minden alapanyagot a kicsi kezünkkel felaprítunk, és alaposan összekeverünk, így is tökéletes lesz.

Én még megforgattam a golyókat kókusz reszelékben, mert így sokkal mutatósabb, és ízletesebb is. De ez elhagyható, mindenkinek saját döntése, ez nem kőbevésett szabály, csak opcionális.

Nem a legolcsóbb gluténmentes édesség, de ár- és mennyiség arányában, biztosan több jön ki, mint ha készen vásárolnánk a delikáteszben.

Ezekért az energia golyókért biztosan hálás lesz a szervezeted, fogyaszd akár gluténmentes süteményként, vagy akár a reggeli kávé mellé. Ha az utóbbit választod, akkor biztosan energikusabban fogsz a munkához látni, azt garantálom. Mert minden ízében doppingol!

Én nem is haboznék sokat a helyetekben, nyomban neki is állnék, legyen bármilyen napszak, még biztosan belefér az időbe.

Kényeztessük a testünket! Mert ami jó a testnek, az jó a léleknek is.