Gluténmentes Édesség

“Egyél jól, legyél jól!”

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy mihamarabb értesülhess az új bejegyzésekről!


Ha tetszik a tartalom és szeretnél támogatni, akkor támogass egy kávé árával, hogy még több és még jobb tartalmakat készíthessek.

Gluténmentes bundás virsli, gyors megoldásnak vacsorára

Gluténmentes bundás virsli

Gluténmentes bundában sült virsli, egy igazán gyors és nagyszerű vacsora ötlet, egy hétköznap estére. Röpke pillanat alatt elkészül, nem igényel költséges alapanyagokat, és igazán melengető érzés fogyasztani.

Így lehet feldobni a már-már unalmasnak tűnő virslit!

Fogyaszthatod magában, vagy majonézzel, mustárral, ketchuppal, ez igazából egyéni ízléstől függ, ki mit szeret. Nem mellesleg, én bizton állíthatom, hogy vendégváró falatokként is megállná a helyét a tálalóasztalon, ez a gluténmentes bundás virsli.

Írhatok én itt mindenfélét, dicsérhetem az egekbe, de úgy is akkor vagyok csak hiteles, ha lesz, aki kipróbálja.

Manapság mindenki szeret hamar a lényegre törni, így én is ezt teszem, és nem is lacafacázok tovább.

Elkészítési leírat a gluténmentes bundában sült virslihez:

Hozzávalók 10-12 darab kisebb virslihez

  • 2 tojás
  • 125 g rizsliszt + a forgatáshoz
  • 25 g gluténmentes zabpehelyliszt

Ezt én magam állítottam elő, fogtam a gluténmentes zabpelyhet és kávédarálóval ledaráltam, és készen is van a „homemade” gluténmentes zabpehelyliszt.

  • 3 g sütőpor
  • 75 ml laktózmentes tej
  • 5-6 szál glutén- és laktózmentes virsli
  • olaj a sütéshez

A tojást a kétféle liszttel, a sütőporral, a sóval és a tejjel alaposan kikeverjük kézi habverővel. A virsliket kettévágjuk, és rizslisztben megforgatjuk. A virslidarabokat beleforgatjuk a gluténmentes tészta keverékünkben, és forró olajban kisütjük míg aranybarna nem lesz, majd papír törlőn lecsepegtetjük, és már falatozhatunk is.

Gluténmentes bundás virsli tányéron

Ennyi az egész, nagyon gyorsan megsül a gluténmentes bundás virsli, érdemes megforgatni, hogy mindkét oldalán jól átsüljön. Feltéve, ha nem hagyományos olajsütőben, vagy Airfryer- vel sütöd. Ha az utóbbival, akkor a csöpögtetést is megspórolod.

Én hagyományosan serpenyőben sütöttem a bundás virslit, bőséges olíva olajban, és így is teljesen jól sikerült. A evés próbáját is kiállta, mindenkinek ízlett, és közölték, jöhet máskor is!

Ha valami gyors és nagyszerű vacsorára vágysz, ne habozz tovább, fogd a serpenyődet, egy keverőtálat, és egy habverőt és állj neki, elrontani szinte lehetetlen.

Látványra is elég ízlelőbimbó izgató, hát még ízre! A gluténmentes bunda ami körülöleli a virslit, olyan, mintha Hot dogot ennél, csak még ropogósabb.

Élvezd a készítést, és ennek járulékos részét, a finom meleg vacsorát is.

Egyél egy jót, és legyél jól!