Gluténmentes, laktózmentes, cukormentes gyerekjégkrém, nem csak gyerekeknek!

Gluténmentes táplálkozási igényű gyerekből is egyre több van sajnos, és sok esetben kihívás, hogyan tegyük teljessé a kicsik életét.

Nyár lévén a fagyi, vagy jégkrém a legkiválóbb édesség, és itt van egy szuper gyors recept, csak amíg megdermed azt az időt kell kivárni.

Gluténmentes, laktózmentes, cukormentes jégkrém recept:

Hozzávalók:

  • 100 g áfonya
  • 200 g laktózmentes joghurt
  • Egy kis banán (kb. 60 g)
  • 2 evőkanál fehér mandula vaj

A fagylalt formák méretétől függően előfordulhat, hogy meg kell duplázni a receptet, én egy 2 x 4 darabos szilikon jégkrém készítő formát használtam.

Ötlet a szilikon formára, de lehet kapni a Pepco-ban jóval kedvezőbb árut!

https://pippadu.hu/products/liewood-jegkrem-keszito-forma-bezs-es-rozsaszin?_pos=3&_psq=j%C3%A9gkr%C3%A9m&_ss=e&_v=1.0

Elkészítése nagyon egyszerű, az összes hozzávalót egy aprítógépbe beletettem, és alaposan összekevertem, majd a szilikonos jégkrém formákba öntöttem és lefagyasztottam.

A jégkrém bármilyen joghurttal és gyümölccsel elkészíthető, és minél több zsírt tartalmaz a joghurt, annál krémesebb lesz.

Ha nem szereted a banánt, jó alternatíva lehet a datolya (pürésítés előtt áztasd be forró vízbe) is.

Igazi frissítő nyári gluténmentes édesség, csupa egészséges alapanyagokból.

gluténmentes, cukormentes jégkrém gyerekeknek

Nem csak gyerekeknek, a felnőttek is éppúgy élvezni fogják.

Élvezd a nyarat, egyél jól legyél jól!