Gluténmentes Édesség

“Egyél jól, legyél jól!”

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy mihamarabb értesülhess az új bejegyzésekről!


Ha tetszik a tartalom és szeretnél támogatni, akkor támogass egy kávé árával, hogy még több és még jobb tartalmakat készíthessek.

Gluténmentes, laktózmentes, cukormentes, frissítő hideg sárgabarack krémleves

Gluténmentes sárgabarack krémleves

A nyári nagy melegben, még gluténmentes életvitelt folytatva is, kizárólag valami hűsítő ebédre vágyik az ember. Fontos szempont emelet, hogy nagyon gyorsan elkészüljön, ne kelljen megfőni a konyhában nekünk is.

Ilyenkor én nagyon szeretem a hideg gyümölcsleveseket, mert nem csak finom és édes, de egészséges is. Van, hogy önmagában csak gluténmentes krémlevest eszek ebédre, az is elegendő a 30 fokban. Jelen esetben, Tócsnit készítettem mellé, igazán ízletes és kellően laktató ebédem lett. Természetesen a Tócsnit rizslisztből készítettem, mielőtt valaki meglepődne, hogy cöliákiásként ezt hogyan. Egyszer majd megírom nektek a gluténmentes Tócsni receptet is, nagy kedvencem egyébként!

De térjünk vissza a sárgabarack krémleveshez. Amellett, hogy alapból nem tartalmaz glutént, és laktózt, még cukormentes is. Én mézzel édesítettem, de bármely más természetes édesítőt lehet használni. Érdemes kóstolgatni, mert az édesítő mennyiség attól is függ, hogy a sárgabarackunk mennyire édes.

Secperc alatt összeáll, a hűtés az egyetlen, ami miatt egy kicsit előre kell gondolkodnunk, ha ezt szeretnénk ebédre vagy akár vacsorára.

Lássuk akkor, hogyan is készítettem el a gluténmentes sárgabarack krémlevest:

Hozzávalók kb. 2 adaghoz:

Ha többen ülnétek az asztalhoz, akkor egyszerűen duplázd meg a mennyiségeket.

A sárgabarackot kimagozzuk, felvágjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

Gluténmentes sárgabarack leves
Sárgabarack

300 g sárgabarack (kimagozva ennyi)

  víz

 10-15 ml virágméz vagy bármely más természetes édesítő

 1/2 csomag vaníliás cukor

 egy mokkás kanál citromlé

Ízlés szerint fahéj

100 ml laktózmentes tejszín

Hozzáadjuk az édesítőt, a citrom levét, végül a fahéjat.

Elkeverjük, majd feltesszük főni, néhány perc alatt megfőzzük, majd leturmixoljuk botmixerrel. Én úgy szeretem, ha maradnak benne gyümölcsdarabok, ezért nem szoktam teljesen elpürésíteni.

Hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk, majd elzárjuk és hagyjuk kihűlni.

Hűtőben jól lehűtjük, majd fogyaszthatjuk is.

Gyakorlatilag ennyi a recept, szerintem bitang egyszerű, elrontani nem lehet.

Én vallom, hogy amit magad készítesz, az mindig ízletesebb, mint az instant megoldások, és nem mellesleg, így tudod, miből készül és teljesen biztonságban fogyaszthatód. Tartósítószer mentesen, és keresztszennyeződések 100% elkerülésével.

Helló nyár, helló jó közérzet, és fenséges ízek!