Gluténmentes életem során, többször jártam már úgy, hogy készítettem valamit, és azt gondoltam, hogy ennél már nem lehet jobbat alkotni. De legtöbbször tévedek, mindig találok egy újabb alternatívát, ami bebizonyítja, hogy mindennél van finomabb.
Az első gluténmentes jégkrémem nem volt rossz, a második variációra azt mondtam, na ez már közelít a tökéleteshez, sőt mertem megkockáztatni, hogy ez lesz a kedvencem. Ám az élet teli van meglepetéssel, és szembe jött velem egy újabb, nagyon tetszetős, mindenmentes és bitang egyszerű jégkrém recept. Nem bírtam megállni, hogy ne próbáljam ki, annál is inkább, mert mindössze 2 összetevőből áll! Előállítása 4 perc (mértem!), a hűtési idő az kb. 4 óra, de sajnos ezt nem lehet megspórolni.
Annyira egyszerű ez a gluténmentes házi jégkrém, hogy egy gyors videót is készítettem róla szemléltetésképpen, hogy lássátok, tényleg nincs benne semmi humbug.
De rend a lelke mindennek, legyen meg írott formában is.
Íme a házi gluténmentes, laktózmentes jégrém recept:
Nekem 4 adag jött ki belőle, de ez függ a jégkrém készítő formától is.
Merem állítani, hogy az alkotó elemei minden konyhában megtalálhatóak, főleg így nyár lévén, amikor gyümölcshöz is olcsóbban hozzá jutunk.
- 400 g citromos laktózmentes joghurt (szójásat használtam)
- 3-4 evőkanál méz vagy juharszirup
- néhány szem szeder
Beleöntjük a joghurtot és a mézet egy tálba, jól összekeverjük, és egy kanál segítségével (vagy öntjük) a szilikon jégkrém készítő formánkba kanalazzuk, bele tesszük a szedret, és végül betesszük a fagyasztóba szépen megdermedni.
Sajnos igaz az a mondás, hogy a jó dolgokra várni kell, nincs ez másként a gluténmentes édességeknél sem, ki kell böjtölni ezt a 4-5 órát, hogy tényleg tökéletes legyen a fenségesen finom jégkrémünk.
Természetesen, nincs kőbe vésve, hogy a joghurt citromos legyen, és a gyümölcs is, amit beleteszünk, ez ízlés kérdése, szerintem mindennel működik. Viszont azt nem tudom, hogy sima (nem szójás) laktózmentes, vagy más növényi joghurttal ugyanilyen lesz-e, ezt nem próbáltam.
Ha szereted a citromot és a szedret, akkor hétszentség, hogy imádni fogod a gluténmentes házi jégkrémet, ami minden eddiginél krémesebb, és édesebb.
Már nem merek ilyet írni, hogy ennél jobb nem lesz. Mert messze még a nyár vége, és ki tudja mit látok még meg, az internet határtalan lehetőségei közül. Egy biztos, jelenlegi ismereteim alapján, ez a legjobb gluténmentes, laktózmentes házilag elkészített jégkrémem!
A nagy melegben nincs is jobb, mint egy hűsítő fagyi, de érdemes még este összedobni, hogy másnap csak ki kelljen venni a hűtőből. És csak élvezni a zamatos, krémes, minden mentes édességet.
Élvezd a nyarat, jobbnál jobb gluténmentes édességekkel!