Gluténmentes Édesség

“Egyél jól, legyél jól!”

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy mihamarabb értesülhess az új bejegyzésekről!


Ha tetszik a tartalom és szeretnél támogatni, akkor támogass egy kávé árával, hogy még több és még jobb tartalmakat készíthessek.

Gluténmentes mogyoróvajas-banános pihe-puha palacsinta, gyerekek imádni fogják!

Gluténmentes amerikai palacsinta

Gluténmentes reggelinek, gyerekeknek (felnőtteknek is) kitűnő választás ez a vaj puha, csuda finom amerikai palacsinta recept.

Én mogyoróvajjal és banánnal kombináltam, de bármilyen más gyümölccsel királyi reggelit fogyaszthatunk. Bár én már korom alapján nem számítok gyereknek, de ha az lennék, akkor minden nap ezt kérném reggelire.

Ugyanakkor felnőttként is kell néha a kényeztetést, mert egy ilyen gluténmentes reggeli, garantáltan beindítja a boldogsághormon termelést.

Gluténmentes, laktózmentes, de cukor és tojás is van benne. Hogy helyettesítő termékekkel működik ez a palacsinta recept, azt sajnos nem tudom garantálni.

Gyorsan megvan, nagyon egyszerű, mint ahogy bármely palacsinta recept, ez is.

Kis adagot készítettem először, mert aki gluténmentes ételeket készít, az sajnos tudja, hogy nem minden lisztből lehet akármit megsütni. Most először használtam a Schar Farina lisztkeveréket, így nem tudtam mire számíthatok. Leírása alapján tésztákhoz, és palacsintához is ajánlották, így kipróbáltam.

Jelentem sikerült, valamivel sűrűbb lett a gluténmentes palacsinta tésztám, inkább amerikai apróbb adagok sültek ki belőle. De az állaga kiváló, és nagyon tápláló lett.

Azt gondolom, hogy a pihe-puhaságához hozzájárult a laktózmentes joghurt, ami helyettesítette tejet a hagyományos palacsintákhoz képest.

Nem is fecsegek tovább, jöjjön a lényeg a gluténmentes palacsinta recept elkészítése:

Gluténmentes amerikai palacsinta

Az alábbi mennyiségekből nekem 5 db palacsinta lett, de nyugodtan lehet duplázni!

30 perc az elkészítési idő

Hozzávalók:

2 db tojás

75 g cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 dl olaj

150 g laktózmentes joghurt

15 dkg gluténmentes liszt (Schar Farina lisztkeverék)

1 csipet só

0,5 csomag sütőpor

kevés olaj a sütéshez

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük fehéredésig. Ezután keverjük hozzá a laktózmentes joghurtot és az olajat.

A gluténmentes liszthez keverjük a sót és a sütőport. Ezután forgassuk egybe a száraz és a nedves keveréket.

A palacsintasütőt kenjük ki leheletnyi olajjal, majd mérjünk bele egy kisebb merőkanálnyival a masszából (mert elég sűrű lesz a tészta), és mindkét oldalán süssük aranybarnára.

Kisebb és vastagabb lesz a tésztája, mint a hagyományos palacsintának, arra számítsatok!

Gluténmentes amerikai palacsinta
Gluténmentes amerikai palacsinta

A kész gluténmentes palacsinta mindenféle feltét nélkül is finom, de érdemes mézzel, mogyorókrémmel vagy lekvárral meglocsolni. Különböző gyümölcsök és tejszínhab is remekül passzolnak hozzá.

Én este sütöttem ki, és megvallom nagyon nehéz volt megállnom, hogy ne faljam be, mind az 5 palacsintát, mert tényleg mámorítóan puha és jó ízű. De erőt vettem magamon, és így csodás amerikai stílusú reggelim lett másnapra.

Természetesen ez a gluténmentes palacsinta, nem csak reggelire tökéletes, a nap bármelyik szakaszában fogyasztható.

Egyben biztos vagyok, a gyerekeke imádni fogják, ha egyszer rákapnak, tutira repetázni akarnak.

Próbáljátok ki, akár holnap reggelire is!