Gluténmentes Édesség

“Egyél jól, legyél jól!”

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy mihamarabb értesülhess az új bejegyzésekről!


Ha tetszik a tartalom és szeretnél támogatni, akkor támogass egy kávé árával, hogy még több és még jobb tartalmakat készíthessek.

Gluténmentes mogyorós muffin halloween stílusban

Gluténmentes mogyorós muffin Hallowenra

Gluténmentes mogyorós muffin halloween estéjére. Ha már október van, gondoltam készítek valami „rémisztő” finomságot amár itthon is egyre népszerűbb angolszász ünnepre, mindenszenteket megelőző éjszakára.

Gluténmentes, laktózmentes és napokig friss és puha tésztájú muffinokat sikerült sütnöm. Maga a süti nagyon egyszerűen elkészíthető, inkább a díszítés okozta a kihívást, de elsőre elég jól sikerült. Legalábbis én elégedett voltam magammal…

Ennek a muffinak az adja még a különlegességét, hogy őrölt mogyoró került a tésztájába, és a tetejére egy mascarponés krém. Nem tudom mi az oka, de több nap után is puha maradt a muffin, nem száradt ki egyáltalán! Szerintem ez egy jó recept, máskor is meg fogom sütni, nem csak halloween alkalmából. Még díszítés nélkül is megállja a helyét, egy sima hétköznap kávé mellé, vagy csak magában, szuper sütemény.

Nem is rabolom tovább senki idejét a sok fecsegéssel, jöjjön a gluténmentes mogyorós muffin recept:

Gluténmentes mogyorós muffin Halloween estére

12 db muffin megsütéséhez.

Hozzávalók a tésztához:

  • 100 g mogyoró
  • 200 g laktózmentes margarin
  • 150 g cukor
  • 2 db tojás
  • 130 g gluténmentes liszt (ShÄr B Bread mix keveréket használtam)
  • Fél tasak sütőpor
  • 20 g cukrozatlan kakaópor
  • 80 ml laktózmentes tej

Hozzávalók a krémhez:

  • 150 g laktózmentes mascarpone
  • 1 evőkanál porcukor
  • Egy tasak vaníliás cukor
  • Bármilyen dekor toll a dekorációhoz

Elkészítése:

  • A tésztához a mogyoró felét finomra őröljük, a többit durvára vágjuk.
  • A puha, felkockázott laktózmentes vajat vagy margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat is.
  • A lisztben elkeverjük a sütőport, a kakaóport, az őrölt mogyorót és hozzáadjuk a tojásos elegyhez. Simára keverjük a tejjel, és beleforgatjuk a durvára aprított mogyorót is.
  • Egy muffintepsit kibélelünk muffinpapírral, és elosztjuk a mélyedésekben a tésztát. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük a muffinokat, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  • A mascarponét kikeverjük a kétféle cukorral, majd vékonyan megkenjük a krémmel a muffinok tetejét.
  • Hűtőbe tesszük 15 percre, majd a dekor tollal pókhálókat rajzolunk a muffinok tetejére, vagy amit gondoltok.  Például denevér sablont készíteni, és körül szórni kakaóporral, ez is működik!
Gluténmentes mogyorós muffin
Gluténmentes mogyorós muffin

Egy kicsit időigényes recept, de szerintem jó móka az elkészítése is, legalább is én nagyon jól szórakoztam ez idő alatt. Ha lehet ilyet mondani, rémisztően finom mogyorós muffinok születtek.

Mindezek mellett, hűtőbe tárolva napok múlva is puha volt, tehát nyugodtan lehet nagyobb adagban elkészíteni.

A gluténmentes élet is lehet mulatságos, csak fantázia kell hozzá!

Ha nem hoz lázba a halloween, akkor is érdemes kipróbálni ezt a süteményt (akár dekor nélkül is), már csak az íze kedvéért, meg a napi édesség vágyunk csillapítása érdekében.

Legyen szép napod, és dobd fel egy finom gluténmentes édességgel!