Gluténmentes Édesség

“Egyél jól, legyél jól!”

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy mihamarabb értesülhess az új bejegyzésekről!


Ha tetszik a tartalom és szeretnél támogatni, akkor támogass egy kávé árával, hogy még több és még jobb tartalmakat készíthessek.

Gluténmentes sajtos tekercs, mely frissen, még melegében az igazi!

Gluténmentes sajtos csiga

Gluténmentes sós harapnivalót ritkábban készítek, mert inkább édesszájú vagyok, de ha találok valami gyors receptet, akkor azért nekiveselkedek.

Ez a sajtos rágcsa, nem csakhogy glutén, de még laktóz és tojásmentes is! Nem tartalmaz élesztőt, sütőport és semmiféle tartósítószert. Semmi ártalmas nincs benne, szinte vitamin!

Mindezek mellet nem lehet elrontani, annyira egyszerű ez a sós süti, és alig 1 óra alatt készen vagy vele.

Talán az az egy negatívum van vele, hogy másnapra keményebb lesz, tehát nem érdemes elrakni. De ettől függetlenül az íze ugyanolyan jó, csak frissen puhább és még meleg.

Alábbiakban leírom a gluténmentes sajtos tekercs receptúráját, hogy ti is elkészíthessétek, ha kedvetek van hozzá:

Hozzávalók:

  • 250g gluténmentes liszt (Mix B Bread Mix)
  • 125g laktózmentes margarin
  • 120g növényi joghurt
  • ½ teáskanál só

Megkenéshez:

  • 50g margarin
  • 150 g reszelt trappista sajt

Előkészítés: 20perc

Sütési idő: 15-20 perc

Hőfok:175 fok

Elkészítése:

  • A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a sót és a joghurtot, majd ruganyos tésztát gyúrunk belőle.
  • Lisztezett felületen kinyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk reszelt sajttal és szorosan feltekerjük. (Én nem használtam fel azt a mennyiséget, amit a recept írt, mert sokalltam, és így is jól sikerült.)
  • Szeleteket vágunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 175 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. (Nem kell félni a szeleteléstől, teljesen jó lesz a tészta állaga, jól vágható, nem esik szét!)

Mint már említettem, frissen sülve, még melegen az igazi, de ha marad belőle későbbre, az se vész kárba.

Biztosra veszem, hogy ezt a sajtos tekercset, nem most készítettem el utoljára. Mert tényleg annyira egyszerű, hogy a nap bármely szakaszába bele lehet kezdeni, ripsz-ropsz kisütni.

Egy jó kis esti filmnézéshez, gluténmentes rágcsának tökéletes választás lehet! Este kisütöd pillanatok alatt, és már fogyaszthatod is.

Ha úgy döntesz kipróbálod, akkor jó étvágyat hozzá! Garantálom, hogy elégedett leszel, és akár vendégvárónak sem rossz ötlet, kávé vagy tea mellé.