Gluténmentes zabgolyó, amit tényleg nagyon gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni. Igaz, hogy 2 órára hűtőben kell tartani, de maga a készítés pillanatokban mérhető.
Amellett, hogy gabonamentes, laktóz és tojásmentes, és cukorból is a jobbikat tartalmazza, méz van benne.
Nekem nagy kedvenceim az energiagolyók, mert mindig kisegít, ha valami édesre vágyok nagy hirtelen. És külön öröm, hogy lelkifurdalás nélkül lehet velük bűnözni.
3 éve vagyok kénytelen diétát tartani, ezalatt az idő alatt nagyban megváltozott a konyhám alap felszereltsége. Mindig van otthon gluténmentes zabpehely, chia-mag, néhány magféle, aszalt gyümölcs, és a vegán mogyoróvaj is gyakran akad a polcon. Ezekből bármikor össze lehet dobni egy egészséges édességet, ezért ha elfogy, rögvest pótolom.
Ez alkalommal, nem is kerestem semmiféle receptet, csak megnéztem mi lapul a konyhaszekrényben és összedobtam egy igazán finom zabgolyót.
Így készült az én gluténmentes, vitamindús zabgolyóm:
Összetevők:
Amerikai mérőedényt használtam, 1 csésze 250ml felel meg.
1 csésze gluténmentes zabpehely
¼ csésze reszelt kókuszdió
Egy teáskanál ciha-mag
Fél csésze mogyoróvaj (vegán)
1/3 csésze méz
Egy teáskanál vanília kivonat
2 teáskanál szárított eper
Elkészítése:
Mi sem egyszerűbb ennél, az összes hozzávalót összekeverjük egy tálban.
Fagyi kanál (sima evőkanál is megteszi) segítségével golyókat formálunk, és kb. 2 órára betesszük a hűtőbe.
Légmentesen záródó edényben legfeljebb 2 hétig lehet tárolni.
De nem lesz belőle annyi, hogy az a veszély fenyegessen, hogy nem fogy el gyorsan. Nekem 2 napra volt elegendő, 2x reggelinek és rögtön elkészülte után nassolással el is fogyott.
Minél tovább áll a hűtőben, annál inkább összeérnek az ízek. Így az se baj, ha több időt áll a hidegben, mint az előírt.
Nagyon kellemes ízű, könnyed, és tutira beindítja a boldogsághormon termelést a szervezetben!
Garantálom, hogy jól indul a napod, ha ezzel az édességgel indítasz. Hiába van ködös, hideg idő, te akkor is energikus leszel.
A szlogen most is alap: „Egyél jól, legyél jól!