Gluténmentes Édesség

“Egyél jól, legyél jól!”

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy mihamarabb értesülhess az új bejegyzésekről!


Ha tetszik a tartalom és szeretnél támogatni, akkor támogass egy kávé árával, hogy még több és még jobb tartalmakat készíthessek.

Gluténmentes zabgolyó, könnyű, egészséges harapnivaló

Gluténmentes zabgolyó

Gluténmentes zabgolyó, amit tényleg nagyon gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni. Igaz, hogy 2 órára hűtőben kell tartani, de maga a készítés pillanatokban mérhető.

Amellett, hogy gabonamentes, laktóz és tojásmentes, és cukorból is a jobbikat tartalmazza, méz van benne.

Nekem nagy kedvenceim az energiagolyók, mert mindig kisegít, ha valami édesre vágyok nagy hirtelen. És külön öröm, hogy lelkifurdalás nélkül lehet velük bűnözni.

3 éve vagyok kénytelen diétát tartani, ezalatt az idő alatt nagyban megváltozott a konyhám alap felszereltsége. Mindig van otthon gluténmentes zabpehely, chia-mag, néhány magféle, aszalt gyümölcs, és a vegán mogyoróvaj is gyakran akad a polcon. Ezekből bármikor össze lehet dobni egy egészséges édességet, ezért ha elfogy, rögvest pótolom.

Ez alkalommal, nem is kerestem semmiféle receptet, csak megnéztem mi lapul a konyhaszekrényben és összedobtam egy igazán finom zabgolyót.

Így készült az én gluténmentes, vitamindús zabgolyóm:

Összetevők:

Amerikai mérőedényt használtam, 1 csésze 250ml felel meg.

1 csésze gluténmentes zabpehely

¼  csésze reszelt kókuszdió

Egy teáskanál ciha-mag

Fél csésze mogyoróvaj (vegán)

1/3 csésze méz

Egy teáskanál vanília kivonat

2 teáskanál szárított eper

Elkészítése:

Mi sem egyszerűbb ennél, az összes hozzávalót összekeverjük egy tálban.

Fagyi kanál (sima evőkanál is megteszi) segítségével golyókat formálunk, és kb. 2 órára betesszük a hűtőbe.

Gluténmentes zabgolyó
Gluténmentes zabgolyó

Légmentesen záródó edényben legfeljebb 2 hétig lehet tárolni.

De nem lesz belőle annyi, hogy az a veszély fenyegessen, hogy nem fogy el gyorsan. Nekem 2 napra volt elegendő, 2x reggelinek és rögtön elkészülte után nassolással el is fogyott.

Minél tovább áll a hűtőben, annál inkább összeérnek az ízek. Így az se baj, ha több időt áll a hidegben, mint az előírt.

Nagyon kellemes ízű, könnyed, és tutira beindítja a boldogsághormon termelést a szervezetben!

Garantálom, hogy jól indul a napod, ha ezzel az édességgel indítasz. Hiába van ködös, hideg idő, te akkor is energikus leszel.

A szlogen most is alap: „Egyél jól, legyél jól!