Gluténmentes mandulás csokis keksz

Gluténmentes keksz egy alap kellék nálam! Van egy kekszes dobozom, aminek mindig tele kell lennie, mert a kedvenc nasim a keksz.

Éppen ezért, rengeteg keksz receptet kipróbáltam már, és teljes meggyőződéssel állíthatom, hogy ez a kedvencem, amit most szeretnék bemutatni.

Ez a mandulás csokis keksz ropogós szélű, belül omlós finomság, amely a pirított mandula és az olvadt csokoládé tökéletes harmóniáját kínálja.

Glutént, laktózt, és ha szeretnéd még cukrot sem kell tartalmaznia. Egyszerűen elkészíthető, és bármilyen alkalomra remek választás, legye szó uzsonnáról vagy vendégvárásról.

Én ez idáig kétszer készítettem el ezt a csokis keksz receptet, egyszer diawellness cukor pótlóval (1:4), és jelen esetben cukorral. Sajnos kiderült, hogy nem bírom az eritrin tartalmú édesítőket, borzasztóan felpuffaszt. Így nálam marad a cukor….

Nézzük is a gluténmentes mandulás csokis keksz receptjét:

Elkészítési idő: 10 perc

Sütési idő: 20 perc

Kb. 12-15 darab keksz jön ki az alábbi adagból.

Hozzávalók:

  • 150 g mandulaliszt
  • 75 g mandulás csoki (cukormentes, ha neked az a jó)
  • 1 db tojás
  • 50 g kókuszolaj
  • 20 g cukor, ha 1:4 arányú édesítőt használsz, akkor 5g (diawellness márkájúval készítettem, amikor cukormentesen próbáltam)
  • 1 tk vanília
  • 1 csipet só

Elkészítése:

Összekeverjük egy tálba a mandulalisztet, a sóval és az édesítővel/cukorral.

Hozzáadjuk a tojást, a kókuszolajat, a vaníliát és az apróra aprított mandulás csokit, majd a kezünk segítségével összedolgozzuk.

Dió nagyságú gombócokat formázunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, kanállal vagy a kezünk segítségével ellapítjuk őket.

160 fokos sütőbe, légkeveréses módszerrel kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

Csak azután vegyük le sütőtálcáról, miután teljesen kihűltek, mer így lesznek szép roppanósak!

Gluténmentes mandulás csokis keksz
Mandulás csokis keksz

Amint látjátok, tényleg bitang egyszerű recept, el sem lehet rontani. Érdemes jól lelapítani a gombócokat, mert az a tapasztalatom, hogy akkor omlósabb lesz a keksz.

Reggeli kávé mellé, uzsonnára, desszertnek, mindenre opció lehet ez a csokis keksz.

 Érdemes kipróbálni, mert nem igényel sok időt, túl sok alapanyag sem kell hozzá, és gyorsan megvan!

Kellemes ropogtatást!